Olen työskennellyt Algol Technicsillä Senior Electrical Engineerinä maaliskuusta 2018 alkaen. Aiemmin toimin sähkösuunnittelijana 11 vuotta, ja Algolille päädyin tuttavani vinkkaamana. Yhtiössä minua kiinnosti mahdollisuus kehittää suunnittelutyötä ja lisäksi se täytti tietyt vaatimukset.

Halusin vaihtaa uusiin kuvioihin ja tuotteisiin, mutta kuitenkin pysyä sähkösuunnittelussa, tai ainakin olla tekemisissä sähkötekniikan ja automaation kanssa. Algol täytti nämä kriteerit.

Algolissa toimin erilaisten projektien sähkösuunnittelijana. Työhön kuuluu sähkökuvien piirtämisen lisäksi paljon muutakin. Työn vaihtelevuus on mielestäni yhtälailla sekä parasta että haastavinta.

Laajan työnkuvan myötä samanlaisia päiviä ei usein tule. Sovin asiakkaiden kanssa sähkötekniset asiat, tuen asennuksissa ja kokoonpanoissa. Projektityön lisäksi tuen muun muassa myyntiä sähkötekniikan osalta, kirjoitan toimintaohjeita ja kehitän sähkösuunnittelujärjestelmää. Ja aina välillä ehdin piirtää jopa koko päivän sähkökuvia.

Yhdessä asiassa Algol eroaa muista yrityksistä. Algol menee rohkeasti sinne minne muut eivät mene ja löytää asiakkaalle ratkaisun, jos sellaista ei valmiiksi ole.

Olen opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkötekniikkaa, erikoistuen automaatiotekniikkaan. Koulutuksesta on hyötyä, mutta työkokemuksen merkitys on korostunut työvuosien aikana.

Joskus työuran alkutaipaleella koulutuksesta oli hyötyä, kun ei tarvinnut lähteä alalle ihan tyhjästä. Ja tietenkin sähkötekniikan teoriasta oli apuja paikkaamaan kokemuksen puutetta. Nykyään hyötyä on enemmän työkokemuksesta, kun tietää miten asiat oikeasti menevät.

Työpisteeni sijaitsee Algol Technicsin Tampereen huollon toimipisteessä, jossa työskentely on mielekästä ja rentoa. Vaikka etäisyys muihin suunnittelijakollegoihin hieman vaivaakin, kaikki ovat nykyisin Hangouts-yhteyden tai puhelinsoiton päässä.

Tyypillisesti jokainen projekti elää koko suunnitteluprosessin ajan. Kotimaan matkailuakin tulee projekteille muutamia kertoja kuukaudessa. Algolilla pärjääkin oma-aloitteinen ja uuden oppimisesta innostuva henkilö, joka sopeutuu muuttuviin tilanteisiin.

Algolilla on paljon mahdollisuuksia edetä ja kehittyä alan ammattilaiseksi. Parasta on se, että täällä tuntee voivansa vaikuttaa asioihin ja minunkin mielipidettäni arvostetaan.

Joko Algol Group on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta